UPE Parijs 2002 Skate-A-Round

19 t/m 21 april 2002

Samenstelling, tekst en foto's : Jan Feijes copyright, Oktober 2002

Taal ondersteuning :
Nederlands
Nederlands

Ik ben net terug na een heerlijk weekeindje Parijs; ik ben gezellige met Lex meegeweest naar Parijs voor de UPE. Een speciale unieke tocht zo werd het al aangekondigd. En speciaal en bijzonder was het zeker.

Vrijdag

Voor mij begon het vrijdag ochtend wat warrig, wat laat opstaan; op de fiets richting station. Hmm trein naar Breda gemist. Dan maar de auto pakken. Als ......... dan kan ik altijd zelf wel rijden. Gelukkig kon ik nog bij de grens instappen en kon op mijn stoel plaats nemen in de bus die on met een buiterngwoon zekere snelheid stapje voor stapje dichter bij ons pretpark voor het weekeinde bracht.
De tijd in de bus werd wel besteed. Voor elke discipline die je z'on beetje op skates kon bedenken zat de vader (of moeder) in de bus; tesamen met enthousiaste skaters die van alles wouden leren of op z'n minst opsnuiven. na een tocht waarin voldoende ruimte was voor een skate film, een babbel stond de bus voor het hotel; ruim op tijd voor een goeie hap en de "Friday Night Fever".

Friday Night Fever

Van mij mocht de tocht wat langer en wat sneller, maar aan de andere kant vond ik het wel best omdat ik zelf (en met mij nog een flink stel andere) lekker verkouden waren; wat niet echt goed voor de conditie is. Maar het blijft toch weer heerlijk z'on lekkerde downhil waar je lekker slalommend tussen de andere skaters je naar voren laat rollen en af en toe je weer wat laten afzakken, om gewoon eens lekker om je heen te kunnen kijken.
Na afloop lekker afgesproken in een cafeeetje bij onze hotelletjes in de buurt voor een of meerdere afzakkertjes.

Zaterdag

De volgende ochtend stond een avondtuur in de skate hal ons te wachten. Hier zouden we gaan voetballen, basketballen, dansen hard rondjes rijden en geniet van al het peeltuig wat voor ons was opgesteld. Lex had het degelijk aangepakt, de halve hal was van ons. Op mij persoonlijk moesten ze wat langer wachten omdat ik ruim voldoende afzakkertjes had genomen en dat een extra tripje aan de skate winkel nodig bleek.

Maar met de trein en de metro is de hal ook heel goed te bereiken. We konden meteen aanschuiven om te genieten van een heerlijke basketbal wedstrijd. onze nederlandse jongens konden er wat van wat blijkt uit een verpletterende score; zo verpletterend dat ik hem zelf niet eens durf te noemen.
Daarna volgde een dansles, nooit geweten dat dat zo vermoeiend kan zijn, wel heel leuk eigenlijk, alleen moet ik nog een hoop oefenen voordat ik kan wat aan het einde door Ayke ons allemaal getoond werd. Wellicht is een carriere als danser niet voor mij in de wieg gelegd.
Voetbal kan je ook prima doen op skates. We (ik in ieder geval) hebben redelijk in een deuk gelegen om wat je allemaal met de bal kunt doen, leuke spelletjes zoals l*lletje in het midden en zo. Verder kan je natuurlijk lekker genieten van alle schansjes die het park rijk is en dat heb ik in ieder geval dan ook met volle teugen gedaan.

Paris licht stad

Na even wat Mexikanen en weer lekker rollen door het Parijs. Ik vond de middelzwaar toch wel een goeie keuze voor me dus hebben we een stevige doch voldoende relaxte slag door Parijs gemaakt.
Bij Notre Dame even lekker ons vergaapt aan de nachtslalommers, die met een heerlijk snelhied met z'n 4-en achteruit een slalom baantje nemen. Verder naatuurlijk de Champs wat erg goed is om met volle vaart naar beneden te nemen. na het bekijke van de mooie lampjes in de stad genieten van de muziek en elkaar in de Mexikaan.

Zondag

De volgende ochtend was het opstaan net zo makkelijk als de dag ervoor, we zijn dus maar wat langer blijven liggen. Er is geracet en de gelukkige winnaar heeft een paar skates gekregen. Het is mijn ontgaan. maar wat me niet is ontgaan zijn de kliniekjes die werden gegeven op Trocadero. Een slalom, downhill, dubble push, trappen en zonbad kliniekje werden gegeven. Ja je hoort het goed het zonnetje stond inmiddels ook vol op het trocadero te schijnen. Terwijl de muziekdoos het plein vulde met goeie dansmuziek werd er flink geoefend. Het traprollen was een groot succes. En wanneer je er piloontjes opzet blijk je ook de slalom de trap af te kunnen nemen. Leuke nieuwe tak van sport dus.


Een heerlijk weekeinde dat zijn beloftes meer dan waar maakte. Uniek en ultiem was het zeker. Hoe ultiem kan je op m'n foto's zien.

Parijs Linkjes

Mijn homepage waar je meer foto's en verhalen kunt vinden.
Skate-A-Round, de reisorganisatie die al dit moois veroorzaakt heeft.
Paris Roller, DE tocht op vrijdagavond.
Rustige skate tocht in Parijs op zondagmiddag
Het indoor skatepark even uit het centrum van Parijs
Time Out Parijs : Actuele uitgaansinfo
Exposities, uitgaan, hotels, kortom alles over Parijs.
Office du tourisme de Paris
Helvetia, m'n favorite hotel in Parijs (naast 't Ritz).
Webcam Champs Elysées vanuit "Atelier Renault"

Opmerkingen ? Mail me!

© 2002 feijes.com