London met Skate-A-Round

26 t/m 28 juli 2002

Samenstelling, tekst en foto's : Jan Feijes copyright, Oktober 2002

Taal ondersteuning :
Nederlands
Nederlands

Skating in London from the 26th to 28th of july

Inmiddels is het eem zonnige maandag avond en zit ik hier zwetend achter mijn PC van een stukje skaten van Scheveningen naar Voorburg. Mijn skate avonturen gaan gewoon door maar Londen heeft een mooie onvergetelijke indruk bij me achtergelaten.

I am flying

Vrijdagochtend vroeg m'n bedje uitgekropen en de laatste hand leggen aan mijn haastig gepakte rugzak waar ongetwijfeld weer veel te veel in zat. Na een vlot ontbijtje op de fiets gestapt en de trein in. Even snel inchecken en snel het vliegtuig in, daar kan je immers goed slapen om dat veel te vroege te compenseren. Dat inchecken geen lekker snel, dat gedoe met tickets is nergens voor nodig bij Easy-jet en d'as best wel makkelijk. Goed een uurtje later liep ik al bellende het vliegtuig binnen waar ik getackeled werd door een charmante stewardess die dat bellen in een vliegtuig niet zo'n goed plan vond.
Even later zat ik rustig op een mooi oranje stoeltje en weer even later kon ik nog even een beetje slaap pakken dat zou hard nodig zijn.

Touchdown

Goed een half uur later was het feest weer voorbij, we waren er bijna. Ergens midden tussen de koeien in een weiland hadden de Engelsen een strook asfalt aangelegd geheten Luton Airport. Een heel doeltreffend vliegveldje waar volgens de folder je in een half uur met de trein naar Londen kan reizen. Dat klopt best wel aardig: Met de tickets die ik thuisgestuurd had gekregen van Thameslink kon ik in principe zo doorlopen de trein in.
Eigenlijk is dat wel zo als je tenminste niet gezellig in de trein gaat zitten kleppen met mede Skate Arounder en doorrijdt naar London bridge in plaats van op Kings Cross uit te stappen.
Even overstappen op de metro en even later liepen we in het mooie zonnetje, wat de directie had geregeld naar ons hotelletje. Zoals het hoort, op de eilandengroep waar Murphy is uitgevonden, konden we nog niet inchecken in onze hotelkamer, dus maar met de metro de stad ingetrokken. Even samen met Dorith een soort sightseeing tour gedaan langs de Tower Bridge, de Hagen Dasz Winkel (bittere noodzaak met het weer), ontspannen op grasveldje, Houses of Parlament en touw weer richting Hotelletje.
Inmiddels konden we wel hier inchecken en al snel was ik op de kamer. Kort daarna was ik weer benee voor de presentatie van Lex waarna we richting de kroeg gingen voor een borrel en de start van de FNS. Na wat korts snacken rolden we naar Hyde Park Corner en dan door naar de startplek van de London FNS. Eerst met een heleboel Nederlanders en later bij de Duke of Wellington Arch kwamen er een flinke hoeveelheid Engelsen bij. Daar werd ook het muziek mobiel aangezet...
Onze skatende vrienden van het Londense waren flink aan het hobbyen geslagen met een soort lig trapfiets met daarachter een flinke stallage van boxen en andere apparatuur die maar een doel had om veel muziek te kunnen maken en vooral ook muziek die HARD kon klinken. Met een viertal auto accu's en een 1050 Watten versterker werd dat doel op meer dan afdoende wijze gehaald.

Skating blue and red

In Londen beginnen ze rustig met een blauwe tocht, lekker rollen langs de sights in Londen zoals de tower, houses of parliament, war kabinet het optrekje van de koningin; alles is op skates heel goed te doen en het is gewoon zwaar genieten. Beter genieten dan dat je ooit kan doen in zo'n cabriolet dubbeldeks bus. Net zoals in elke stad zijn de taxi chauffeurs taxichauffeurs en willen automobilisten maar vooral doorrijden. Maar ze moeten toch toegeven aan de lekker gezellige stoet van skate genieters welke volgens mij iets van 300 tot 400 man telde. Je kan lekker over de weg heen rijden met de groep. Wanneer het "blauwe rondje" is verreden volgt een wat zwaarder rood rondje. De mensen die geen puf meer hebben kunnen dan afhaken; je komt even langs de startplek. Het tempo wordt wat opgeschroefd, de muziek wordt sneller gezet en er worden meer heuveltjes opgezocht.
Gepauzeerd wordt bij een grote supermarkt waar je, vreemd genoeg, niet met je skates naar binnen mag om even wat te shoppen. Zelf heb ik er een dik litertje ingeslagen en dat in m'n rugzakje gegoten. Even lekker kletsen met de mensen daar en wat fotootjes nemen en het rollen ging weer verder. Nu een route wat meer buiten het centrum om. Best wel leuk zo langs de typische engelse geveltjes langsrijden. Na een stukje inspanning hoort een stukje ontspanning.De après skate bar voor het londense skate geweld ligt vlak bij Hyde Park en heet de Victoria's pub en ligt aan het Strathearn Place. De keuken was jammer genoeg gesloten dus moet de honger ook met wat drankjes gestild worden. Ongeveer een half uur voor sluitingstijd was het tijd om te kijken wie er naar bedje wou, een shoarma-tje happen of ..... nog een stukje wou gaan skaten.

Apres apres skate

Jullie hoeven niet lang na te denken over welke optie ik heb gekozen. Het skaten natuurlijk. De muziek kar ging mee dat was leuker. Een klein groepje verzamelde zich op de hoek met mensen die nog een stukje verder wouden gaan skaten. Welgeteld 3 Nederlanders (Peter, Erwin en Ik) een stel fransen en nog een clubje Engelsen stonden ongeduldig op de wieltjes heen en weer te rollen. Met een man of 30 gingen we de vragende duisternis van Londen in. De muziek ging weer aan en al snel galmden de 1050 watten aan muziek door de straten van Londen. Londen is een drukke stad, ook om een uur of 11 a 12. Dat geeft mogelijkheden voor de integratie van skaters binnen het overige verkeer van Londen. Die mogelijkheden hebben we dan ook met alle acht wielen of in het geval van Erwin 10 wielen aangegrepen. Weer gingen we gewoon over straat langs alle sights van London: de tower, houses of parliament en het centrum; het echte centrum.
Snel doken we met ons ploegje het drukke Picadilly Circus op. Als water wat tussen grind doorsijpelt zo vloeide ons après-après-skate groepje tussen de auto's door op weg naar een van de memorabelste plekken in Londen: het uitgaanscentrum achter Picadilly circus. Wat we daar beleefden geeft me nog steeds van die fijne rillingen over de rug. De 1050 watten hadden niet alleen zo'n opwekkend effect op ons skaters maar alles door de hele straat. Spontaan gingen er autoraampjes omlaag gingen duimen omhoog en gingen mensen op straat spontaan met ons meedansen. Ik heb geprobeerd er foto's van te maken, maar voor mij was het gewoon een onbeschrijfelijke gebeurtenis, waarbij ik alleen dacht : "wat is dit gaaf..".
Jammer genoeg zat er een eind aan dit straatje en vervolgden wij onze waanzinnige tocht door het Londense. De lokale politieagenten zijn best wel tolerant. Nadat we als groepje waren gestopt zijn we niet op het voetpad gezet; de muziek moest alleen een tikje zachter. Voor een minuutje of 5 hebben we gereden met muziek die een tikje zachter stond. En we vervolgden onze tocht door het donkere nachtleven van Londen om overal te laten horen hoe leuk het skaten allemaal is. We waren niet de enige die zo blij de nacht aan het vieren waren. Er waren ook een hele zwik motorrijders actief die voor ons wheelies deden en ons sleepjes aanboden. Voor mij was dit wel een van de meest onvergetelijke skate tochtjes. Om een uur of 2 a 3 (ik weet het eigenlijk niet meer) hebben we een nachtwinkeltje overvallen om toch wat te kunnen naborrelen op de kamer om een waardig slot van het eerste dagje Londen te kunnen brijen.

Foto's van vrijdag

Rising and Roling

De volgende ochtend waren we niet zo snel als menigeen wel was. Het ontbijt deed echter veel goed; een stevig continentaal ontbijt aangevuld met wat snufjes engels ontbijt. Zaterdag zouden we in Hyde park gaan oefenen met de ook in Engeland bekende Ikea bekertjes : Slalom kliniek. Zelf ben ik wat bezig geweest met achteruit slalommen wat bijtrekken en een goede lunch nuttigen. Na de goede lunch (een degelijk bord pasta) ben je als recht geaarde Nederlander weer helemaal bij, dus tijd voor een tripje door het Londense. De temperaturen waren inmiddels lekker opgelopen naar een niveau wat een Spaanse badplaats niet zou misstaan.
Toch een lekker stukje rollen door het Londense. Het asfalt kan wel een stukje beter, maar tussen het ruwe zitten er ook gladde stukjes. Ons doel was Sweaty Betty, de sportzaak die het nachtskaten is begonnen in Londen op de woensdag. Terwijl Amanda in de hemel was (kledingzaak gespecialiseerd in vrouwen sportkleding waar uitverkoop was) zaten wij aan de overkant te genieten van een, en later wat meer verfrissende drankjes. Na een paar drankjes kwam ze weer terug overladen met inkopen die we als echte hoffelijke Nederlanders natuurlijk meenamen op de skates. Na een lekker stukje skaten even op de skates een museum in of lekker loungen in een bij het museum geplaatste bedoinen tent. na deze ontspanning in het park (het gras in het park ligt heel lekker) langzaam doch met een degelijke tred naar Paddington geskate voor het avondeten. Bij het eten werden ook de door ons opgehaalde t-shirtjes van sweaty betty verdeeld. De kleur van de seaty betty shirts is .... Roze. ook bij Lex bleek deze kleur goed te staan. Gelukkig voor velen is hij ook in andere kleuren als blauw en groenig te krijgen.
Na een voedzame en gezellige maaltijd naar het Hyde park gerold voor een saturday night tour. Het clubje bestond nu uit voornamelijk Nederlanders waarbij wel lekker over de weg konden skaten dank zij de Londense blockers met wat hulp van wat Amsterdamse blockers ging het groepje lekker soepel langs het optrekje van de koningin. De tocht vervolgde zich over de vele bruggen van de Thames, langs de London eye met uitzicht op de St. Pauls. Een gezellig tochtje op de zaterdag. De toch eindigde laat in de hotel lobby waar sterke verhalen werden uitgewisseld en veel spraakwater tot ons werd genomen. Hier werden ook de plannen voor de volgende dag gesmeed. Mijn vlucht ging relatief vroeg en ik trok daarom een wat eigen plan.

Foto's van zaterdag

Roling and flying

's Ochtends eerst even Julia uit d'r bedje bellen, ze was jarig. Even later volgde een goed continentaals ontbijtje met wat Engelse elementen. Ook werden wat champagne glazen verzameld om wat te gaan drinken in het London eye. Zelf heb ik de metro gepakt richting treinstation om mijn bagage klaar te leggen dat ik nog optimaal kon gaan skaten in Londen. Na wat metro avonturen stond ik op het bewuste station met een 3-tal tassen. Voor de verbaasde man van het bagage depot haalde ik een grote flight tas uit een van de tassen waar alle 3 de tassen moeiteloos door verzwelgt werden. Even later zat ik weer in de metro onderweg naar de Tower bridge. Vanwege wat wegwerkzaamheden duurde het me wat langer maar even later stond ik op het asfalt van Bank. Dit district bleek redelijk goed beskatebaar te zijn, een echt stukje orgasfalt daar. Op het voetpad weliswaar, maar toch, ze hebben het dus wel. Maar niets skate zo fijn als volledige integratie in het verkeer van Londen.
Dus op volle vaart richting kuststrook naar de nieuwbouwwijk de warfs district waar bijzonder leuke optrekjes staan gemaakt van de oude werven. Hier wel veel klinkers maar ook best wel mooie boulevards met een goed uitzicht op die tower van me. Daarna terug gaan rollen door het hart van Londen. Gewoon lekker op het gevoel door het verkeer. Het was lekker intens rollen door het warme Londen op weg naar weer een metro, het treinstation (helemaal aan de noordkant van Londen) was een beetje te ver naar m'n zin. Na wat presnacken zat ik wat later in de trein onderweg naar Luton. Nog wat versnaperingen en wat woeste pogingen om van m'n laatste ponden af te komen in de "biergarten" nam easyjet me weer mee naar Nederland. Een onvergetelijke ervaring rijker en een flink aantal millimeters rubber op mijn skates en een schroefje armer. Maar ik heb het met veel plezier aan Londen gedoneerd.
Foto's van zondag

Het was voor me een onvergetelijke trip, mijn foto's heb ik op feijes.com staan.

London links

FEIJES.COM : Mijn collectie foto's van skate trips en reizen.
Skate-A-Round, de reisorganisatie die al dit moois veroorzaakt heeft.
Algemene skate site van London
Site van de London FNS (vrijdag)
Site van de London WNS (woensdag)
Foto's van Toine Andernach

Opmerkingen ? Mail me!

© 2002 feijes.com